Kroppen kan selv lage de fleste av de fettstoffene den trenger, men noen typer fettsyrer må tilføres via kosten. Disse kalles for essensielle fettsyrer, og det finnes to grupper: Omega-3 fettsyrer (n-3 fettsyrer) og omega-6 fettsyrer (n-6 fettsyrer). Omega-3 finnes hovedsakelig i fet fisk mens omega-6 finnes i mange flere kilder som grovbrød, egg, de fleste planteoljer og korn.


Vårt moderne kosthold består i økende grad av ferdigmat-komponenter samt fisk og kjøtt foret på industrifòr. Det betyr at valget av ingredienser i foret til fisk og dyr som senere blir matvarer vi spiser, blir overlatt til matindustrien som av enkle økonomiske årsaker har et overforbruk av billige og omega-6 rike planteoljer som mais, soya-, palme- eller solsikkeolje i dyreforet. Samtidig spiser vi for lite fiskeprodukter som er hovedkilden for omega-3 fettsyrer.


Studier viser at vi i gjennomsnitt har så mye som 15 ganger mer omega-6 enn omega-3 i kroppen, mens det anbefales et forhold på ca. 2:1. En  omega-6/3 ubalanse samt et for lavt inntak omega-3 settes i forbindelse med forskjellige ugunstige helsetilstander som økt betennelsesnivå i kroppen, redusert immunforsvar og stoffskifte, samt negative effekter for organer som hjernen, hjerte og øyet. Det er derfor viktig og ta EQ Pure Arctic Oil som gir tilskudd av omega-3-fettsyrer og hjelper kroppen til bedre balanse mellom fettsyrene. Målet for alle som er opptatt av sin egen helse må være å oppnå en omega-6/omega-3 ratio eller balanse på 5 eller lavere; som betyr at man maksimalt har 5 ganger så mye omega-6 fettsyrer i kroppen sin som omega-3 fettsyrer.